Wednesday, 31 July 2013

Pavlova in da house!

Assalamualaikum

Selamat berpuasa semua.. walaupon dah lambat tp masih nak ucap jugak.. hehehe.. macamne puasa korang? Ada penuh? Hehe. Dah berkurun tak update blog, nak menulis pun dah terketar-ketar.. hahaha


Pavlova in da house.. nyum nyum.. first try buat benda ni.. alhamdulillah menjadi jugak la, tp tp tp kan.. whipping cream dia tak jadi. Sob sob.. sebab mama salah beli.. sebenar kne beli yang bukan tenusu.. tp takpe la, dh beli kan buat je la.. 

Buka puasa tdi semua serbu bukan main ye, habis jugak.. kalo dpt makan sejuk sejuk gila best.. hahaha.. lepas ni bole buat lg.. nak buat ni bukan main senang ceQ habaQ.. 



Saturday, 6 July 2013

Tahniah!!

Assalamualaikum...

Sekarang ni musim bertunang dan kawen ke?? Hari ni maksu aku dah bertunang.. Fine! Jeles ceQ.. Umoq sama tapi dia dah bertunang dlu.. Jeles jeles jeles.. huhuhu

Tahniah ucu dan maaf sbb tak dapat balik.. InsyaAllah kita jumpa time ila kawen., Fine.. ni lagi sowg.. Adik aku pon dah nak kawen.. tak lama je lagi.. Aku rasa aku dh mention kot pasal ni.. 

Tahniah sekali lagi, cantik ucu bertudung.. double suka.. hehehe.. 


p/s : tak lama dah nak puasa.. bape hari je lagi.. selamat berpuasa ye kawan.. ^^

Tuesday, 2 July 2013

Hooray!!! Cuti!!

Assalamualaikum....

Yuhuuuu! I'm back... Finally, smpai jugak dekat rumah.. double double happy! hahaha.. Lepas seminggu baru ada masa nak update blog.. Perangai apakah tu???! hahaha.. 

Sampai rumah semua benda lupa, fon pon campak merata-rata, blog pon terbiar.. haha.. Alhamdulilah exam hari tu boleh buat.. insyaAllah boleh lulus.. Thanks pada yang wish or bagi semangat.. Hargai sesangat.. ^^

Cuti untuk sem ni agak busy, adik ceQ nak kawen! ohhhhh.... cepat nya jodoh dia... Bestkan??? Aku pulak?? Lambat lg kot.. Calon pon sik da lagi.. Acamne tu?? huhuhu.. ayat sedih dan pasrah...








Thursday, 20 June 2013

Produk Kosmetik yang Dibatalkan..

Assalamualaikum..

Sekarang ni macam-macam produk kosmetik yang dah keluar.. Semua orang nak cantik, tapi diorang tak tengok pon bahan-bahan yang terdapat dalam produk tu.. Karang tak pasal-pasal muka yang sedia cantik tu bole rosak.. Kesian kalo kena macam tu.. So, before korang beli produk-produk kosmetik yang melambak-lambak jual kat pasaran tu sila la check dulu okey.. :)

Banyak senarai produk kosmetik yang telah dibatalkan.. Sebab?? Sebab dalam produk kosmetik tu ada bahan kimia yang dilarang.. Takut tak? Cuba bayangkan kalo korang terpakai.. Ishh... tak yan bayangkan la.. ngeri.. huhuhu
Klik untuk  besarkan


Ini baru sikit, kalo nak tau yang lebih lanjut tengok sini !

Bye!



Sunday, 16 June 2013

Selamat Hari Bapa

Assalamualaikum...


Selamat Hari Bapa kepada abah yang tersayang Azizan Bin Saad.. Kakak sayang abah sangat-sangat.. Hari-hari kakak sayang abah. Makin lama makin bertambah.. Abah la satu-satunya laki yang kakak paling-paling sayang.. 

Abah tak pernah marah kakak, tak pernah pukul kakak.. Abah lembut je mendidik kami adik beradik sampai kakak berjaya.. InsyaAllah kakak akan balas jasa abah ngan mama di dunia dan di akhirat kelak.. Kakak sayang keluarga kita sangat-sangat..

Abah kerja siang malam sebab nak cari rezeki yang halal buat kami sekeluarga.. Alhamdulillah abah.. ^_^ you are the best!!! 

Bye!

Tak Sabarnya!!!

Assalamualaikum...

Yeay!! lagi seminggu nak balik semenanjung.. my hometown.. siyesly tak sabar.. lg 2 paper je tinggal, tp 2 paper yg agak berat la.. insyaAllah bole punya, kan syima kan! tak bole jawab pon kena jwab jugak., acamne tu??

dan tak lama je lagi adik nak kawen.. sob sob., sedih ar.. pasni takde dah kawan nak teman karok, jenjalan.. ish! apa la yg dok pkir skng, lmbt lagi ila nak kawen la.. skng hepy2 cukup la..

alhamdulillah dah nak abis sem untuk sem ni.. macam2 kisah duka dan suka yang berlaku.. alhamdulillah aku masih tabah, menjadi syima yg tak cengeng! whatever la apa perkataan yang seangkatan dengannya.. ayat nak poyos habis kan.. hehehe

pape pon thanks pada yang doakan aku dan pada sesiapa yang support aku dari belakang.. paper yg mendatang ni aku buat sehabis mungkin.. chaiyok! 

Thanks a lot...!
Bye!

p/s: selamat hari bapa untuk semua bapa-bapa di luar sana.. selamat hari bapa jugak untuk abah yang tersayang.. kakak sayang sangat kat abah.. love love love.. 

Friday, 14 June 2013

Please Syima Wake Up!

Assalamualaikum..

Tolong hambo.. huhu.. Asal susah sangat ye nak ingt teori-teori ni.. Banyak kali dah ni dok mengadap Erikson Stages, tak lama bole lubang-lubang kertas ni.. hehehe.. Bangun la wahai cik syima oiii.. esok anda exam tau! bukan mnggu depan bukan tahun depan tp.. esok esok esok.. -_-


kalo dah kepala otak tak bole terima teori, apa lg on9 la jawab nya.. nape burok beno perangai nya ni ha!


Tp kan kalo yang ni bukan men lagi senang nak msuk kepala otak.. Fine! Ni maksudnya kena truskan usaha untuk memahami dan menghafal.. hahahaha please give me ur advice.. i need it

Bye!

p/s : hopefully tak blur la time esok.. fighting!!!!! 


Sick

Assalamualaikum...

Paper ke-3 dah habis, ada lagi 3 paper tinggal.. Sepanjang exam je mesti sakit, bukan sakit yang teruk-teruk tu.. Sakit gedik-gedik je.. hahaha.. Time ni la nak demam, selesema, sakit kepala.. Nak study pon agak susah.. Tapi takpe, sakit ni kan penghapus dosa-dosa kecil.. InsyaAllah..

Semalam punya paper mak ai.. susah nak habaQ la.. Kalo setakat lulus or B tu insyaAllah, kalo nak A macam jauh je.. Takut ceQ.. Paper semalam Introduction to Cognitive Science yang buatkan kepala ni macam nk pecah.. Abis paper mula la pening is coming! huhuhuhu


Bye

p/s : Ada lagi 3 paper, doakan ye.. ^_^

Monday, 10 June 2013

Giveaway By Zeera Lily

Assalamualaikum..


Syarat Penyertaan 

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu
2) Buat 1 entry bertajuk 'Giveaway by zeera lily'
3) Copy banner diatas & back link pada entry ini
4)  Dalam entry tu, copylah semua info dalam entry ini
5) Lastly, tinggalkan link pada comment entry ini


Hadiah Utama

1) Hello Kitty Mini Perfume edt from Etude House 
2) Border Lace from Camicia Kurung & Border Lace 
3) Tribal Shawl form KLShop

Saguhati

1) Hello Kitty Plusher
2) Miniature or Samples from TheFaceShop & Shiseido

Pemenang akan dipilih secara Top Referral & Lucky Draw

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nak join?? Tekan banner atau sini.

Contest tamat 6 July 2013..

Nak tengok hadiah klik sini .. ^_^

Good Luck! 

Alhamdulillah...

Assalamualaikum..

Ehem ehem! tadi dah lepas first paper.. InsyaAllah bole lepas paper tdi.. hehe.. Yakin dengan diri sendiri.. Yeay! ^_^ Tapi kan kemain ye, time exam bawu la berupdate blog ni.. Kalau tak, jangan harap la kan.. Di biarkan je blog ni.. Adoii.. 


Before g exam, wajib la tangkap gambar.. Nama pon perempuan kan, perempuan ni kalo korang nak tau ish ish ishhh.. mana je g mesti tangkap gambar..  Termasuk la diri aku ni, tapi sekarang ni dah kurang.. Ahaks! Poyo je lebih.. 

Ni lah fakulti baru aku, doakan aku bole bawak ye untuk kos baru ni.. InsyaAllah.. Kawan2 aku ni banyak gak la tolong aku pasal pelajaran, pilih lecture yang bagus2 yang tak kedekut markah.. Amboi amboi.. hahaha.., 

Bye!





Sunday, 9 June 2013

Holla Holla!!

Assalamualaikum..

Holla... Sekian lama menghilang, kini aku kembali.. Wahh! hahaha.. Sejak berbulan-bulan ni aku agak sibuk.. Aku sibuk dengan macam-macam benda la.. Kalah perdana menteri.. Amek kaw! hahaha.. 

Alhamdulillah semenjak aku tukar kos, takde la aku pening sangat nak buat program bagai.. Jenuh aku nak ingat coding.. Belajar mana yang tak susah kan? Still susah jugak bila aku tukar kos ni, tp tak perlu la aku menghadap coding yang panjang berjela-jela tu.. Pening kepala ceQ..

Esok... Ye esok aku dah start final.. Doa kan aku ye.. Harap sangat aku bole jawab semua soalan, kalau tak semua setengah pon bole la.. hahahaha.. Itu je la aku nak cite since dah lama aku menghilang.. hahaha.. Adios! ^_^


p/s : good luck untuk yang final esok! fighting!!



Thursday, 17 January 2013

Hangout with my beloved bestie

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, bertempat di Padang Polo semalam, aku dapat jumpa kawan aku.. Dah lama aku tak jumpa dia.. Dia adalah seorang perempuan. Cantik dan aku suka kawan dengan dia.. Salah seorang sahabat yang best! Sebab apa aku cakap cmtu?? Ofcoz bila ngan dia aku asyik ketawa ketawa dan ketawa.. Lupa masalah.. Bestt ooo!

Semalam aku ajak dia g polo pon sebab aku ngidam gila gila laksa ipoh.. sedap!! sambil cicah ngan keropok lekor dan cucuk cucuk tu..haha.. 



Comel tak comel tak? Nama nya NurSyakilla bin Fazil.. ^_^




Masing masing masih solo.. Sapa nak kenal kenal?? Ops! hahaha

Semoga ukhwah yang terbina akan berkekalan.. InsyaAllah.. Saya sayang kawan kawan saya.. Mengharapkan mereka pon macam tu juga.. 

Bye!







Tuesday, 15 January 2013

Pulang ke pangkuan keluarga..

Assalamualaikum..

Tajuk bukan main lagi kan syima! hahaha.. firstly aku nak bgtau yang aku dah balik rumah.. Yeay! lompat tinggi tinggi.. :P Aku baru je sampai hari sabtu yang lepas, dalam 3 hari dah la.. Sampai je rumah, mula lah aku punya rutin harian sejak dulu.. Makan, hantar adik ke sekolah, dan tido.. Gila tak best kan.. hehe.. Yela, hari hari buat benda yang sama.. 

Tahun ni adalah tahun yang penting buat adik aku Nazhatul Syakila, untungla kan orang tu dah nak kawen.. Aku?? Entah la kan, bila la nak kawen.. Dah belajar ni lagi susah.. Terpikir pon idok.. eh! yeke? hahaha.

Sekarang family aku sibuk la sikit kan dok wat persiapan walaupon tarikh kawen kemungkinan akan jatuh bulan 8 nnti.. At least buat semua persiapan awal awal.. Tak de la nanti kelam kabut kan.. 


ni la adik aku tu, cantik kan dia.. Tu jodoh dia awal.. haha.. 






katanya nak tema warna ni, okey kah?



Bukan main hepy lagi kan dia.. Nak jadi bini orang dah nanti.. Sebenarnya banyak lagi gmbar, tapi aku ni malas nak masuk kan banyak banyak gambar.. 

Bye!


Thursday, 3 January 2013

Hamster makan Twisties??


Assalamualaikum..

Ni dah kali ke berapa pon aku tak tahu la.. Kejap aku taip kejap delete balik.. Taip dan terus menaip, tapi sepantas kilat terus delete balik.. Dan ulang ulang lagi.. Semua ni di sebabkan aku dah ter delete entry yang aku tak dan nak publish.. Boleh pulak aku g close tanpa sebab.. dushdushdush!! Sekarang ni aku nak buat apa?? Tangan nak menaip, tapi idea ni semua dah hilang gara gara tadi.. 

eh.. kejap kejap.. dah datang dah.. 




Comel tak comel tak?? berapa kali aku nak ulang kan Semestinya comel.. ye dak?? Sejak bila ntah aku mula minat dengan haiwan kecik yang suka makan kuaci keropok ni.. Nak lawan aku nampak.. Tapi siyes kan comel! kan kan?? Disebabkan haiwan kecikmolek ni nak lawan dengan aku, nah amek kau! Sekali aku bagi kau makan twisties.. Sedap kan.. Tu la, sape suh kau pon nak makan kuaci.. hahahaha

Lepas aku kasi kerepok ni, bukan main lagi kan suh aku tangkap gambar.. Pastu bole pulak suruh aku upload gambar ni.. Nak kawan kawan aku puji kau comel ke apa?? okey! itu tipu ye tapi realitinya memang kau comel kan.. Tapi kau tak bole lawan aku la.. Sebab aku lagi comel.. hahaha.. puji dirisendiri pon bole



Bye!

Wednesday, 2 January 2013

Perlu ke jadual waktu???

Assalamualaikum..

Asyik tertunda je cerita ni, kali ni aku nk bercerita la.. Bukan cerita cinta ke hantu ke apa.. Tapi cerita aku terpaksa tinggal di Sarawak ni tanpa pulang ke kampung halaman iaitu Ipoh, Perak.. Kampung kah itu? Mungkin la! hahaha.. Dah lama ooo aku tak balik semenanjung.. Kalau dihitungtolaktambah semua dah beberapa bulan la.. Rindu tahap gila gila punya.. Tak percaya? Tak kesah pon..

Bila kena tinggal jauh jauh macam ni, terpaksa la terpaksa lagi aku berdikari.. Dari kemas rumah, cuci segala pakaian, kemaskemas bilik, memasak.. Dah la aku ni kalau bab bab masak ada je alasan.. hahaha.. Tapi okey la tu kan, lepas dah ni kalo nak kawen! yeaayyy!!! doubleclap!!! hahaha..


Nah amek setempek..!


Jadual waktu buang sampah.. Korang ada?? haha.. Mesti tak ada kan.. Aku tau korang korang yang baca ni mungkin penah buat la.. Tak kan hari hari muka yang sama je buang sampah.. Orang lain pon makan jugak.. Nanti orang cop tukang buang sampah pulak kan.. Jatuh saham! haha.. Melampau la kalo orang yang sama je kan! Nimakandia.. hahaha..


Kalau bab bersihkan rumah paling la aku malas buat, tapi kan aku tetap buat.. Yela duduk serumah kena la tolong menolong.. Aku bukan malas nak kemas sebenarnya, tapi hidung aku ni degil! Setiap kali kena habuk mula la my selesema coming! Sumpah aku tak suka okey! Satu rumah okey kena kemas.. Diulang satu rumah! Sesorang pulak tu.. It's okey bagi aku.. *mata ke atas

Alhamdulillah, budak budak rumah ni semua okey okey.. Boleh masuk kepala.. Almaklumlah, aku ni penyegan sikit nak huhahuha.. Tapi ngan diorang aku boleh join.. InsyaAllah sem depan aku masih stay dengan bebudak ni.. Nanti aku kenalkan diorang sorang sorang..

Bye!