Sunday, 19 October 2014

alhamdulillah

Assalamualaikum....

Jam sudah menunjukkan pukul 3.25 pagi dan aku still berjaga sampai sekarang? Apa cite ni syima oiiii? Terjaga dari tidur gara2 lapar yang teramat habaq hang! Almaklumlah sebelum ni demam teruk sampai tak makan sehari pon tak lapaQ.. 

Alhamdulillah hari ke3 ni badan dan kurang panas plus kepala pon dah kurang pening walaupon masih ada la sikit terhuyung hayangnya.. Tapi, batuk ni takmau hilang tak tau la nak buat camne lagi.. Redha jela.. Sabar syima.. insyaAllah nanti hilang la tu.. cuma ambik masa je..

Bangun2 capai roti sekeping jadi la alas perut.. Dari biar perut dok kriokk kriook bukan main kuat macam buat konsert AF pulakk.. Sakit telinga ai dengar tau! Huhuhu.. sepanjang 3 tahun ni aku sorang sorang dekat serawak, sakit pening sendiri tanggung aku dah biasa.. Alhamdulillah aku masih ada pendengar yang setia.. Mama i love u..

Walaupon aku jauh, mama masih ambik berat pasal aku.. *Dah nama pon anak mesti la ambik berat kan! Hahaha..

Dear syima,
Allah gives u pain to make you learn how to be strong..

Adioss... perut dah tak berbunyi.. Sekarang time untuk tidoo.. Semoga cepat sihat ye syima.. :)


Saturday, 11 October 2014

Harith Haziq

Assalamualaikum....

Entry kali ni khas untuk anak sedara aku.. Akhirnya!! aku dah bole terima kalau anak sedara panggil aku maklong.. hahaha.. Kemain lagi kau kan dulu konon2 tak best la nak naik pangkat jadi maklong.. What maklong?Ada aku kesah?? Tapi tu dulu la... hahaha..

Kemain lagi kan ada ada entry khas untuk anak sedara aku yang pertama.. Excited sajee.. Manalah tau kalo dia dah besar nanti dah tau baca bole la dia baca entry yang sangat lahhhh poyo dari maklong dia seorang ni... hahaha.. Budak tu makin lama makin besar dah aku tengok.. Arghhh.. Tak best dah.. Aku tak puas lagi main dengan dia... waaaa! 

Buat harith haziq.. maklong awk yang cantik lagi comell. aw aw aw nii.. nak habaQ.. semoga menjadi anak yang solehh, dengar cakap mummy awk tu.. Jangan bagi dia marah satg dia jadi naga abis la kau budak kecikk.. hehehe.. Jangan nakal dan dan paling penting bangun awal.. Jangan nak tido jee.. Jangan nak ikut perangai mummy awk yang susah nak bangun tido tu.. hehehee.. *abis lah maklong kena marah ngan mummy awk nanti haziq..  Keep hensem and comel selalu yee... :) Maklong sy awk sangat2 budak kecikkkkk!
Tengok tengok.. Manalah maklong awk tak geram ngan awk ni! Ishhh.. Anje angat tauuuuu.. Arghh.. rindu betul aku dengan budak kecik sorang niii!Dear haziq.. kalau maklong rindu awk, maklong suka tengok gambar awk yang ala2 gedikk gituu.. Suka buat orang gerammm.. heee.. Maklong tak kira, maklong nak letak gambar awk bebanyakk.. Sebab rindu sangat.. Kemain lagi kau syima bahasakan diri maklongg.. hahahaha..






Rasa nak cubit cubit jeeee.. Aku rindu family aku jugakkk.. rindu sangatttttt... tunggu kakak balik naaa.. tahun depan jee.. Sat je tu kan? hihi.. 

Miss you all! 



Chow! Daaaa.....





Tuesday, 1 July 2014

Selamat Berpuasa!

Assalamualaikum....

Selamat berpuasa semua.. 

Tahun ni puasa kat tempat orang.. balik semenanjung je terus stay rumah adik.. Jaga dia dalam pantang.. So tak berkesempatan lagi bersahur dan berbuka dengan family.. SEDIH! huhuhu.. 

Tahun ni bertambah ahli baru untuk keluarga kami.. First time jaga orang dalam pantang. Sorang2 pulak tu.. Memang mencabar betul la.. Dengan budak kecik sorang tu lagi.. Siang malam berjaga.. Time tido pun dah tak betul.. Time orang tido kita berjaga time orang berjaga kita tido la pulak.. hahaha. Pengalaman baru bagi aku.. Tapi.. siyes suka gilerrrr bau baby tu.. Hari2 dukung si kecik tu sbb nak bau je.. Orang cakap bdk2 kecik ni bau diorang bau syurga.. btul ke?? Tapi mmg besst la..

Apa2 pon tahun ni banyak pengalaman baru yang aku dapat.. ^_^

Gerak dulu.. nak g bazar beli makan.. maklum lah dok rumah adik takde nak masak sume ni.. just masak nasi ckup la.. sbb tak ramai kan.. hehehe..

Selamat berpuasa!!!


Wednesday, 25 June 2014

alhamdulillah..

Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. akhirnya! Segala penat lelah untuk sem ni dah abisss.. merdeka! Tak sabar nak balikk.. rindu! 

Sem ni bukan main mencabar.. subjek semua boleh membunuh.. lagi2 bila exam ritu.. soalan semua bukan main... adoii.. study pon main2 pulak tu.. yela kengkawan semua abis exam awai oiii.. jeles la tengok diorg senang lenang lyn movie, main game, tgk tv., huhu

Tp alhamdulillah semua paper bole jawab walaupon ada yg hentam kromo je.. hahaha.. balik cuti ni trus ke seremban.. jaga anak buah la pulokk.. excited kemain kan.. first anak buah mana bole tak excited.. ye dak syima? Haha..

Okey la.. nak layan movie korea sampai lebam.. hahaha..


Ini budak kecik tnggu ha maklong  auntie syima balikk.. mau cubit, gigit, hug smpai lemas.. hahaha.. :p abislah haziq dpt auntie pembuli.. huhu

Monday, 19 May 2014

be strong syima!

Assalamualaikum...

Aku terkilan sangat2.. tersangat2.. kenapa benda ni jadi?? Apa yg kau nak sebenarnya? Asal dari awal kau tak terus terang.. 

Kenapa?? Kenapa???

Seronok kan kau buat aku macamni..
Aku tak sangka macam ni rupanya perangai kau..
Selama kita berkawan aku tak pernah terpkir pon bnda ni akan jadi..
Sebab kau.. kau tak macamni! 

Satu satu orang dkt sekeliling aku buat perangai..
Semuanya plastik! 
Depan bukan main baik, tp belakang?
Susah nak duga perangai kau dan mereka..

Aku terpaksa sabar dan terima sume ni..
Tapi aku dah tak kuat..
Aku tak kuat dah tahan semua ni..
Benda yg aku tak pernah terpikir sepanjang hidup aku, aku teringin nak buat..
Baru puas hati kau dan mereka kan! 

Hati aku dah lemah.. 
Lemah sgt tau..
Aku terpaksa jaga hati orang, sdgkan hati aku sndiri aku dah tak larat nak jaga..
Kesabaran aku ada had dia jugak..
Terima kasih sangat2.. 
Terima kasih jugak sebab kau dan mereka lah orang pertama yg buat aku rasa macamni..
Benda yang aku rasa sekarang lagi teruk dari yang pernah aku rasa dulu.. 

Dulu seorang teman selalu ada disamping aku..
Sekarang? 
!_!

Aku kuat.. 
Dear heart.. please be strong okay? 



Monday, 20 January 2014

Sick..

Assalamualaikum..

Alhamdulillah 17.1 selamat sampai semenanjung.. Perasaan? Bukan main seronok, macam nak lompat lompat je.. haha.. Almaklum lah, dah berapa bulan tak balik kan.. :)

Setiap kali sampai rumah mesti+wajib tak sihat.. Aisehh., geram ahhh.. Tapi kali ni balik lain pula.. Kulit bukan main kering+mengelupas.. Pasai apa ehh? Emmm.. tp ipoh ni memang panas. Panas angin pon kurang.. emmm.. last last demam trus.. siyes tak suka bila demam.. huhu

Kali ni balik jugak bosan teramat.. Bila adik adik dah takde kat rumah, yela sorg dah kawen sorang lagi dah g rekrut.. Sorang sorang la dekat rumah.. Takde kawan nak hangout sesama.. Sedihh.. huhuhu.. Before ni kalo keluar wayang, boling, karok ada peneman setia setiap kali keluar.. Kali ni? Emmm.. Nak keluar pon mood talak.. 


Emmm...




Sedih+bosan! 






Tersangatttt!








Adios.. ! :)


Wednesday, 15 January 2014

Kehidupan

Assalamualaikum...

Lately ni macam macam yang berlaku. Kadang-kadang perasaan takut, gelisah semua ada. Akhir-akhir sem ni macam macam pulak yang berlaku tak macam sem lepas lepas okey je, satu satu masalah yang dtg. Mungkin ni semua dugaan dari-Nya untuk kita lebih bersyukur dengan segala nikmat yang DIA dah bagi.. InsyaAllah..

Peperiksaan untuk semester ni dah nak habis. Tinggal lagi 2 hari je, then aku bole balik semenanjung untuk lepaskan segala benda yang ada dalam otak aku.. Runsing sangattttttttttt! Jumpa family, mama abah adik adik semua masalah confirm akan hilang. Tak sabar! Macam macam cerita yang nak dikongsi dengan diorang semua.

Baru beberapa hari yang lepas kecoh dengan student hilang. Lama jugak student tu hilang. Macam-macam cara dah dibuat, alhamdulillah jumpa jugak setelah 9 hari dia hilang. Tapi........ Allahuakbar, hanya jasad dia yang dijumpai terkaku. Apa yang terjadi pada pelajar tu hanya DIA yang tahu. Kita sebagai manusia hanya mampu berdoa semoga rohnya diredhai dan tenang di sana dan semoga kita yang hidup ni dipanjangkan umur dan melakukan perkara perkara yang diredhai. InsyaAllah





Sunday, 12 January 2014

Mood kelaut!

Assalamualaikum..

Ari ahad bersamaan hari kedua stay rumah tanpa roomate.. Bosan bak hang! Apa yg nak buat pon tak tau.. Esok exam, tapi mood nak study melayang layang dah ke semenanjung.. Tak sabar nya!!! Dugaan betul paper last last ni.. aigoo..

Semalam hantar kengkawan balik, nampak belon je hati ni dah dup dap dup dap.. Rasa macam ceq yang nak balik.. Sebak je tengok kengkawan masuk balai berlepas, terlebih pulak pompuan ni.. hahaha.. 

Nape la sem ni balik lewat sangat.. Before ni, syima la orang pertama sekali balik.. Tapi sem ni? Orang terakhir terus.. Apa yang aku merepek ni? Arghhh... Maaf ye mood idea semua dah tunggang terbalik.. Lain yang nak cerita lain yang ditulisnya..


Tunggu naa.. tinggal berapa hari je lg nak blk.. yahoo! Excited terlebih pompuan ni. Tak bole nak layan sangat.. hahaha

Adios! 

Wednesday, 1 January 2014

Selamat Tahun Baru

Assalamualaikum..

Dah la ak update, ni semua disebabkan kemalasan yang dah melanda diri ni. Alhamdulillah, masih dipanjangkan umur dan dapat meng'update' kan blog ni walaupon masih ada perasaan malas tu.

Dikesempatan ni syima nak ucapkan selamat tahun baru kepada semua. Selamat datang tahun 2014 dan selamat tinggal untuk tahun 2013. Semoga tahun lalu semua azam kita terlaksana. Banyak suka duka pada tahun 2013. Aishh.. bertambah lagi la angka umur syima ni ha.. aigoo... hehehehe

Untuk tahun baru ni syima harap semoga kehidupan syima lebih bermakna dan semakin matang untuk buat apa jua keputusan.. InsyaAllah.. doa-doakan la.. Kita ni manusia biasa, kadang-kadang ada jugak buat salah dan silap tanpa kita sedar.