Thursday, 20 June 2013

Produk Kosmetik yang Dibatalkan..

Assalamualaikum..

Sekarang ni macam-macam produk kosmetik yang dah keluar.. Semua orang nak cantik, tapi diorang tak tengok pon bahan-bahan yang terdapat dalam produk tu.. Karang tak pasal-pasal muka yang sedia cantik tu bole rosak.. Kesian kalo kena macam tu.. So, before korang beli produk-produk kosmetik yang melambak-lambak jual kat pasaran tu sila la check dulu okey.. :)

Banyak senarai produk kosmetik yang telah dibatalkan.. Sebab?? Sebab dalam produk kosmetik tu ada bahan kimia yang dilarang.. Takut tak? Cuba bayangkan kalo korang terpakai.. Ishh... tak yan bayangkan la.. ngeri.. huhuhu
Klik untuk  besarkan


Ini baru sikit, kalo nak tau yang lebih lanjut tengok sini !

Bye!



Sunday, 16 June 2013

Selamat Hari Bapa

Assalamualaikum...


Selamat Hari Bapa kepada abah yang tersayang Azizan Bin Saad.. Kakak sayang abah sangat-sangat.. Hari-hari kakak sayang abah. Makin lama makin bertambah.. Abah la satu-satunya laki yang kakak paling-paling sayang.. 

Abah tak pernah marah kakak, tak pernah pukul kakak.. Abah lembut je mendidik kami adik beradik sampai kakak berjaya.. InsyaAllah kakak akan balas jasa abah ngan mama di dunia dan di akhirat kelak.. Kakak sayang keluarga kita sangat-sangat..

Abah kerja siang malam sebab nak cari rezeki yang halal buat kami sekeluarga.. Alhamdulillah abah.. ^_^ you are the best!!! 

Bye!

Tak Sabarnya!!!

Assalamualaikum...

Yeay!! lagi seminggu nak balik semenanjung.. my hometown.. siyesly tak sabar.. lg 2 paper je tinggal, tp 2 paper yg agak berat la.. insyaAllah bole punya, kan syima kan! tak bole jawab pon kena jwab jugak., acamne tu??

dan tak lama je lagi adik nak kawen.. sob sob., sedih ar.. pasni takde dah kawan nak teman karok, jenjalan.. ish! apa la yg dok pkir skng, lmbt lagi ila nak kawen la.. skng hepy2 cukup la..

alhamdulillah dah nak abis sem untuk sem ni.. macam2 kisah duka dan suka yang berlaku.. alhamdulillah aku masih tabah, menjadi syima yg tak cengeng! whatever la apa perkataan yang seangkatan dengannya.. ayat nak poyos habis kan.. hehehe

pape pon thanks pada yang doakan aku dan pada sesiapa yang support aku dari belakang.. paper yg mendatang ni aku buat sehabis mungkin.. chaiyok! 

Thanks a lot...!
Bye!

p/s: selamat hari bapa untuk semua bapa-bapa di luar sana.. selamat hari bapa jugak untuk abah yang tersayang.. kakak sayang sangat kat abah.. love love love.. 

Friday, 14 June 2013

Please Syima Wake Up!

Assalamualaikum..

Tolong hambo.. huhu.. Asal susah sangat ye nak ingt teori-teori ni.. Banyak kali dah ni dok mengadap Erikson Stages, tak lama bole lubang-lubang kertas ni.. hehehe.. Bangun la wahai cik syima oiii.. esok anda exam tau! bukan mnggu depan bukan tahun depan tp.. esok esok esok.. -_-


kalo dah kepala otak tak bole terima teori, apa lg on9 la jawab nya.. nape burok beno perangai nya ni ha!


Tp kan kalo yang ni bukan men lagi senang nak msuk kepala otak.. Fine! Ni maksudnya kena truskan usaha untuk memahami dan menghafal.. hahahaha please give me ur advice.. i need it

Bye!

p/s : hopefully tak blur la time esok.. fighting!!!!! 


Sick

Assalamualaikum...

Paper ke-3 dah habis, ada lagi 3 paper tinggal.. Sepanjang exam je mesti sakit, bukan sakit yang teruk-teruk tu.. Sakit gedik-gedik je.. hahaha.. Time ni la nak demam, selesema, sakit kepala.. Nak study pon agak susah.. Tapi takpe, sakit ni kan penghapus dosa-dosa kecil.. InsyaAllah..

Semalam punya paper mak ai.. susah nak habaQ la.. Kalo setakat lulus or B tu insyaAllah, kalo nak A macam jauh je.. Takut ceQ.. Paper semalam Introduction to Cognitive Science yang buatkan kepala ni macam nk pecah.. Abis paper mula la pening is coming! huhuhuhu


Bye

p/s : Ada lagi 3 paper, doakan ye.. ^_^

Monday, 10 June 2013

Giveaway By Zeera Lily

Assalamualaikum..


Syarat Penyertaan 

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu
2) Buat 1 entry bertajuk 'Giveaway by zeera lily'
3) Copy banner diatas & back link pada entry ini
4)  Dalam entry tu, copylah semua info dalam entry ini
5) Lastly, tinggalkan link pada comment entry ini


Hadiah Utama

1) Hello Kitty Mini Perfume edt from Etude House 
2) Border Lace from Camicia Kurung & Border Lace 
3) Tribal Shawl form KLShop

Saguhati

1) Hello Kitty Plusher
2) Miniature or Samples from TheFaceShop & Shiseido

Pemenang akan dipilih secara Top Referral & Lucky Draw

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nak join?? Tekan banner atau sini.

Contest tamat 6 July 2013..

Nak tengok hadiah klik sini .. ^_^

Good Luck! 

Alhamdulillah...

Assalamualaikum..

Ehem ehem! tadi dah lepas first paper.. InsyaAllah bole lepas paper tdi.. hehe.. Yakin dengan diri sendiri.. Yeay! ^_^ Tapi kan kemain ye, time exam bawu la berupdate blog ni.. Kalau tak, jangan harap la kan.. Di biarkan je blog ni.. Adoii.. 


Before g exam, wajib la tangkap gambar.. Nama pon perempuan kan, perempuan ni kalo korang nak tau ish ish ishhh.. mana je g mesti tangkap gambar..  Termasuk la diri aku ni, tapi sekarang ni dah kurang.. Ahaks! Poyo je lebih.. 

Ni lah fakulti baru aku, doakan aku bole bawak ye untuk kos baru ni.. InsyaAllah.. Kawan2 aku ni banyak gak la tolong aku pasal pelajaran, pilih lecture yang bagus2 yang tak kedekut markah.. Amboi amboi.. hahaha.., 

Bye!





Sunday, 9 June 2013

Holla Holla!!

Assalamualaikum..

Holla... Sekian lama menghilang, kini aku kembali.. Wahh! hahaha.. Sejak berbulan-bulan ni aku agak sibuk.. Aku sibuk dengan macam-macam benda la.. Kalah perdana menteri.. Amek kaw! hahaha.. 

Alhamdulillah semenjak aku tukar kos, takde la aku pening sangat nak buat program bagai.. Jenuh aku nak ingat coding.. Belajar mana yang tak susah kan? Still susah jugak bila aku tukar kos ni, tp tak perlu la aku menghadap coding yang panjang berjela-jela tu.. Pening kepala ceQ..

Esok... Ye esok aku dah start final.. Doa kan aku ye.. Harap sangat aku bole jawab semua soalan, kalau tak semua setengah pon bole la.. hahahaha.. Itu je la aku nak cite since dah lama aku menghilang.. hahaha.. Adios! ^_^


p/s : good luck untuk yang final esok! fighting!!